Mond open, hand vlak en schuin omhoog vanaf het voorhoofd en dat alles ‘en profiel’. “Rara wat is dit?”, vraagt Jelle. Ik wist het even niet. “Een Apple!”, en hij wijst naar het logo op mijn computer. ‘Hoe krijgt hij het bedacht?’ denk ik lachend. Op de peuterschool was Jelle één van de eerste kinderen die ‘computer’ zei als de juf een appel aanwees. Aap, noot en Mies in het digitale tijdperk. In Kameroen stonden we voor een schoolboard met krijtjes. “Wat is dat?”, vroeg Jelle. De leraar keek me aan, ‘hebben jullie geen schoolborden?’. Ik moest even nadenken ‘waarom vraagt mijn zoontje  wat een dat ding is als hij naar een schoolbord keek? Dat was het, Jelle kende alleen digitale schoolborden. Een zwart bord met krijt heeft hij nooit gekend.

Auke VanderHoek
Geschreven 6 februari 2012

©Auke VanderHoek 2015, alle rechten voorbehouden
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s