Two funky rebels in the middle of Africa. In Bafut, Kameroen of zoals de rebels het zeggen in Southern Cameroons wat bezet cq geannexeerd is door de Fransen van de Franse Republic de Cameroun. Enfin, mijn advies luidde: knikker alle buitenlanders eruit want jullie worden gewoon weer gekolonialiseerd door China en de US. Europa zal niet achterblijven in die race. Stand up.
Zeiden ze dat ze mij “nodig hebben in onze strijd”. Das mooi en aardig maar het is niet mijn strijd. “Maar Europa maakt misbruik van onze zwakte?!” Ja, dat klopt. Maar het is aan jullie om te stoppen met importeren en te kopen. Support je eigen industrie. “Ja, maar dat is moeilijk”, was het antwoord terwijl ze weer aan het Amstel bier gingen. Als jullie niet de moeite nemen, ga ik het mezelf niet nog moeilijker maken. Dat lukt me al goed genoeg.

Auke VanderHoek
Geschreven 7 februari 2012

©Auke VanderHoek 2015, alle rechten voorbehouden
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s