“Papa, waar is mijn schooltas?”, vraagt Jelle als hij mijn slaapkamer binnenloopt terwijl ik me aankleed. “Daar waar je het hebt gelaten”, antwoord ik hem en stel mezelf de retorische vraag in gedachten ‘waarom klinkt dit zo bekend in de oren?’.

“Dus jij weet het ook niet waar het is!?”, probeert Jelle. “Jawel, naast de stoel.” Jelle kijkt naast de stoel in de slaapkamer. Nee, daar ligt het niet. Dan loopt hij naar de trap. “Waar zijn je sleutels?”. “Wat moet je met mijn sleutels?”, vraag ik hem. “Om het kantoor open te doen,” antwoordt Jelle. “Je tas ligt niet op kantoor”, vertel ik hem. Jelle loopt naar beneden en ik loop het kantoor binnen om de iPhone lader te pakken. Zoals gewoonlijk was de deur niet op slot.

Jelle komt weer naar boven met zijn schooltas. “En waar was je tas?”, vraag ik hem op belerende toon. “Naast de stoel”, antwoordt Jelle. Ik zwijg.

Beneden begin ik koffie te zetten voor Nelson Mooren en mijzelf. Nelson komt zo dadelijk om negen uur, ik ga hem even helpen als snorder. Jelle heeft zijn sleutels inmiddels ook teruggevonden in het sleutelbakje waar ze standaard in liggen onder het slaken van de kreet: “Wat doen ze daar?!”

Als ik een koffiekop pak komt Jelle de keuken inlopen. Jelle: “Papa, waar zijn mijn gymschoenen?”

Auke VanderHoek

©2014/2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden. 

Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s