Voor de stadsdeelkrant moet ik een portret schieten van een actieve buurtbewoner van Laag-Kouwenoord, Kofi Yeboah. Hij woont naast het nieuw aangelegd ‘Ontdekkingspark Karspelhof’. Een speelpark met waterpartijtjes, rotsen, touwen, en nog meer klim en klauter gebeuren. Met Jelle heb ik Kofi opgehaald bij zijn huis en zijn we meteen het park in gelopen voor de foto. Jelle slingert, valt, rent, vliegt en wat nog meer mogelijk is, door het park op de achtergrond rond. Die vermaakt zich wel. 
Na het maken van de foto staan Kofi en ik nog wat na te praten op het ‘heuveltje’ in het park met uitzicht op Kofi’s voordeur en het park. We hebben het over karma en geloof. Kofi is boeddhist en ik ben christen. We zien Jelle terugrennen naar waar Kofi woont. We zwaaien maar Jelle ziet ons niet. Hij rent naar Kofi’s huis en zo naar binnen en doet de deur dicht. 
“Heb jij een hond in huis?”, vraag ik Kofi. “Nee,” antwoordt hij met een lach en met een nog grotere lach zegt hij, “Nee, alleen mijn Duitse huisgenote is binnen. Die schrikt niet. Ik denk eerder dat Jelle zich rotschrikt”. We gaan ook naar binnen. En daar zit Jelle, zijn jas al uit, aan de limonade en koekje in gebroken Duits met de huisgenote te kletsen. Kofi en ik kijken elkaar tevreden aan. Helemaal goed.

Auke VanderHoek

©2015 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s