Na het eten bespreken Chichi, Jelle en ik aan tafel de plannen voor het aankomende schoolfeest van zijn middelbare school. Het thema voor het feest voor de eerste en tweede klassen is ‘actiehelden’. De kinderen mogen in de outfit van hun favoriete actieheld komen.

Jelle is natuurlijk veel te stoer om verkleed te gaan. Dus we vermaken ons met wilde ideeën. C’est Moi: “Darth Vader of Generaal Rommel? Of heel eng als een CIA agent?” Jelle: “Papa! Helden, geen schurken.” C’est Moi: “Als Malcolm X, strak in het pak?” Jelle vind het niks maar kan er wel om lachen. Jelle zou graag als Thor willen gaan. C’est Moi: “Met echte hamer?” Chichi: “Of als Mandela?”

C’est Moi: “Actiehelden bestaan in het echt toch niet?” Chichi: “Nee, natuurlijk niet.” C’est Moi: “Mooi, kan je ook als Rutte gaan.” Jelle snapt hem niet. Chichi met een glimlach: “Flauw…” C’est Moi: “Ikzelf zou als Guust Flater gaan.”

We dollen erop los. Jelle: “Nah, ik ga gewoon als mezelf.” C’est Moi: “Je bent natuurlijk al een superheld.” En dan ontstaat het idee dat Jelle een hot sexy date heeft en we hem in een strak pak hijsen met een naamplaatje: ‘Superheld Jelle’. Met naast hem twee sexy hoge rode hakken die met hem meebewegen en op borst hoogte een naamplaatje: ‘Super Spijbelaar’.

Auke VanderHoek

©2015 Auke Vanderhoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s