Onbedoeld toch zo mooi gelopen, de dag dat mijn vader heenging, op 10-10-2010 hield hij het voor gezien, is ingekapseld tussen twee dagen in teken van mijn huwelijk. Waar nieuw gevonden liefde wordt beklonken. Vijf jaar geleden lag mijn vader in mijn woonkamer, in zijn sterfbed. Mijn broers, één aan het hoofd- en één aan het voeteneind. We treurde om het lijden. Ik zat tegenover mijn vader op de bank, hij keek me aan, ik knikte en sprak stil ‘Je mag gaan. Alles is goed.’ En daar ontsliep hij, terug naar zijn schepper. En dank ik dat ik zo’n mooie vader had en voor hem heb mogen zorgen. Hij was een goede vader en een geweldige opa. (Fotoserie: Opa Jan kwam bij ons wonen in ons driekamerappartement in Daalwijk. Opa en Jelle waren de beste vriendjes).

Auke VanderHoek

©Auke VanderHoek 2015, alle rechten voorbehouden.

Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Een reactie op “Vijfde sterfdag van pa cq opa…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s