Als eerste was hij thuis. Zo snel dat ik hem meteen al uit het oog was verloren op het Hoekenrodeplein. Maar zijn fiets stond alweer in de schuur, zijn jas lag over de bank. Voor de zekerheid toch  even checken of hij daadwerkelijk ook op zijn kamer zat. Ik klop aan en doe meteen zijn slaapdeur voorzichtig open. Midden in zijn kamer op zijn bureaustoel, doet alsof hij een Austin Martin bestuurt. Ik onderbreek hem, hij kijkt me aan en vraagt: “Ja, papa?”. “Vond je de film leuk?”, vraag ik hem. “Ja.” Vroemend gaat hij verder, in zijn linker hand een stuur, met rechts schakelend. Als ik zijn slaapkamerdeur dicht heb gedaan en weer naar beneden loop, hoor ik hem de melodie van James Bond zingen. Vanmiddag met Chichi en hem en tante Sitsofe naar Spectre in de IMAX Pathé Arena geweest. 

Auke VanderHoek

©2015 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s