Op bezoek bij mijn schoonvader Dan en schoonzus Uchi om haar verjaardag te vieren. Op de bank ligt mijn vrouw tegen me aan. Uchi snijdt nog een stukje heerlijke lekkere taart voor me. Stiekem nog wat extra smullen, laat maar komen en mijn vrouw niks zien! Mijn schoonvader zit in zijn stoel en dommelt een beetje in slaap, zoals oude mannen dat doen. Hij heeft last van een kriebel in de keel en kucht. Met één oog hou ik hem in de gaten, geef ik Chichi een lichte por van ‘let even op je vader’. De rest van mijn aandacht is geheel gericht op mijn schoonzus Uchi en mijn stuk taart. In de keuken staat ze beetje onhandig met een flink plak taart op een mes te balanceren. “Dat gaat niet goed!”, spreek ik krachtig en grijp naar mijn schoteltje. Waarop Chichi van schrik gealarmeerd opricht. Uchi bijna alles uit haar handen laat vallen en samen met Chichi een sprint naar hun vader willen trekken. En ik me verontschuldig met: “Ik bedoel de taart jongens.” Chichi geeft me een zucht en legt haar hoofd weer op mijn schoot. Uchi geeft me mijn plak na het schoteltje aangenomen te hebben. Schoonvader dommelt verder en heeft niks door.

Auke VanderHoek

©2015 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s