De discussie is aan, aan tafel na het avondeten. Chichi heeft afgelopen vrijdag zes toetjes gehaald. Op vrijdagavond hebben Chichi en Jelle beide een toetje genomen. Ik sloeg over. Zaterdagavond hebben we alle drie elk eentje genomen. Op dinsdagavond na de maaltijd wordt de les ‘wie wat bewaard, die heeft wat’ onderwezen. C’est Moi: “Vandaag neem ik een toetje.” Jelle kijkt op en Chichi aan. En vraagt of we dan nog toetjes hebben? Ik leg hem het riedeltje van hierboven uit. C’est Moi: “Dus vandaag is er nog één toetje over. En die is voor mij!” Jelle kijkt protesterend en roept: “Dat is niet eerlijk!” Waarop ik vraag: “Hoe is dat dan niet eerlijk? Jij en Chichi hebben beide al twee gehad. Ik nog maar één.” Ik pak mijn toetje en zet de lepel erin en breng het naar mijn mond. Vraag nog eerst even: “Jelle, wat kijk je betoeterd?” En neem met een glimlach een grote hap. Jelle: “He!?!”

Auke VanderHoek

©A2015 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s