Tijdens het avondeten vertelt Jelle over een ruzie op zijn school. Een meisje is boos op hem. Jelle heeft het opgenomen voor een vriendin die door dat meisje steeds vervelend werd bejegend. Waarschijnlijk omdat de vriendin iets heeft met een jongen waar het tweede meisje iets van wil. C’est Moi: “Ah, die is dus jaloers?” Jelle: “Nou, dat ene meisje is altijd met die jongen samen. Ze stromen.” Jelle lacht en legt uit: “Dat is onze taal voor verliefd zijn, zo zeggen we dat tegenwoordig. Niks voor jullie oudjes.” Chichi ziet bij mij een lampje aangaan. Ik kijk Chichi verleidelijk aan en zet mijn zwoele stem op. C’est Moi: “Schatje, wil je met mij stromen? En mag ik je dan een stroomstoot geven?” Chichi pakt mijn hand vast, kijkt me in de ogen en antwoordt: “Jij? Echt wel -zzzzzzz-.” Jelle ziet het vol afschuw allemaal voor zich gebeuren. Jelle: “Ooh mijn hemel! Nee hè!?!” En hij slaat zijn hand voor zijn ogen. C’est Moi: “En zo stort je turbotaal met een stroomversnelling in het ‘niet koel’ vakje.” Chichi geeft me een high-five. Jelle: “…Nee…”

Auke VanderHoek

©2015 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s