Een verhaaltje uit de oude doos, archief zogezegd. Basisschool De Polsstok, Bijlmermeer, Amsterdam. Een donderdagochtend ergens in de herfst van 2008. Mijn zoontje Jelle, zes jaar oud, rent over het schoolplein met zijn vriendjes en vriendinnetjes, ze spelen tikkertje. Dan zie ik dat er iets zwarts aan de klittenband van zijn jas hangt, wat nu onder zijn capuchon vandaan komt. Het wappert als een wimpel achter Jelle aan terwijl hij rondrent.
Nieuwsgierig kijk ik wat beter. ‘s Ochtends, zelfs op een schoolplein, ben ik nog niet helemaal wakker en ad rem. Langzaam begin ik te herkennen wat dat zwarte vlaggetje is. “Ooh, mijn hemel!”, zeg ik zachtjes tegen mezelf. Ik loop naar Jelle. Pak het vlaggetje en stop het snel in mijn jaszak. Moeders had o.a. Jelle’s jas gewassen, gisteren. En tot vandaag was iets uit diezelfde wasbeurt, onder zijn capuchon aan zijn jas blijven hangen, dat nu door het rennen zichtbaar werd.
Met een brede grijns loop ik weer terug naar waar ik stond. Kan mijn lach eigenlijk niet goed inhouden. Juf Sharon staat naast me nog even van een sigaret en een warme koffie te genieten. En vraagt me wat dat nou was, dat vlaggetje. “Nou, dat was de g-string van zijn moeder”, antwoord ik, mijn lach inhoudend. Vervolgens hoor ik haar verslikken in een slok koffie. Echt een moment van ‘oeps…’. Koffie dan maar?


Auke VanderHoek

©2015 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s