Chichi: “Maar wat is het dan? Hoe zit dat dan? Wat ben je aan het doen? Waar moet je dan heen?” Ga zo maar door. Chichi moet het afleren om te blijven doorvragen naar wat ‘de verrassing’ is. Ze doet het vaker. Ze vindt verrassingen leuk maar blijft vragen en raden. ‘Veel te spannend!’. En dan wordt ze humeurig als een aantal antwoorden en daden niet optellen. Als man wil ik eerlijk zijn en wil ik niets verborgen houden. C’est Moi: “Natuurlijk mag je het niet weten.” Daarop antwoordt ze geïrriteerd: “Wat mag ik dan niet weten?!?” C’est Moi: “Wat de verrassing is!” Waarop ze tegelijk heel boos en blij kan kijken. ‘Joepie een verrassing! En ‘Wat is dan die verrassing?!’ Waardoor ik bijna gedwongen word om het te vertellen omdat ik niet wil dat ze boos is. C’est Moi: “Hoe wil je nu dat ik een verrassing voor je heb als je vooraf wil weten wat de verrassing is? Niet verrassend dat het dan geen verrassing meer is? Of wel dan?” Daarop zie ik haar ogen op mij vastgepind en de tandwielen in haar bovenkamer overuren maken en komt er een veelzeggende ‘…hmmmm!’ uit. Schatje is het toch. Het is een uitdagingen om me als man staande te houden. Koffie?

Auke VanderHoek

©2015 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s