Achter de slotgracht voor onze voordeur wacht ik de komst van Chichi af. Jelle zag haar aankomen rijden door het keukenraam terwijl hij aan het koken was, dus ik ging de voordeur open doen. Omdat ik na tien minuten nog sta te wachten, Chichi kon geen parkeerplek vinden, komt Jelle polshoogte nemen. En vraagt: “Papa, ga jij Valentijnsdag vieren?” C’est Moi: “Nee, dat is als je stil verliefd op iemand bent die dat nog niet van jou weet. Ik heb nu een vrouw waar ik wel verliefd op ben maar niet zo stil.” Uiteindelijk komt Chichi thuis. Later aan tafel tijdens het avondeten vraagt Jelle aan Chichi: “Ga jij wat doen met Valentijnsdag?” Chichi: “Het is elke dag Valentijnsdag.” Jelle: “Oh.” En C’est Moi denkt ‘oe, das een mooie’, daarmee vergeleken valt mijn antwoord in de eerder genoemde slotgracht.

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s