Tijdens het ontbijt deze ochtend, kijk ik naar Jelle die met oordoppen in meezingt met een rap nummer van ‘Boëf’, gewoon boef. C’est Moi: “Is hij een beetje goed?” Jelle haalt de koptelefoon eruit en draait de iPad zodat ik de bijhorende videoclip ook kan horen en zien. Een broekie van een rapper met zijn vriendjes die heel stoer staan te doen bij Creative Community Heesterveld. C’est Moi: “En die wonen hier bij ons in de Bijlmer?” Jelle: “Nee, in Alkmaar.” C’est Moi: “En dan komen ze bij ons stoer doen voor de clip?” Jelle: “Iedereen komt naar de Bijlmer.” Denk ik ‘wankers’ en luister ik naar de teksten en zijn flow. En bestudeer hoe de vriendjes onzeker in de camera kijken. En wil nog van alles zeggen over de afwezigheid van enige vaardigheid van de boef… Maar dan kijk ik Jelle enigszins verschrikt aan en concludeer ‘Mijn hemel! Ik klink net als mijn ouders toen ik Jelle’s leeftijd had?!’. Ik laat Jelle genieten en die is ondertussen al verder gesurft naar 101Barz. Koffie?

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.

Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s