Als ik beneden kom, om een bakkie thee te pakken, zie en hoor ik Jelle achter de laptop mee rappen met NWA’s straight Outta Compton. Ik vraag hem: Hoe staat het met de was? De kleren die je morgen droog aan wilt hebben naar school?” Jelle: “Oh ja.” Hij rent naar boven. Als ik weer naar boven ga, kom ik langs de badkamer en zie ik Jelle daar zijn geliefde broek en trui ophangen, die mogen niet in de wasdroger. In de studio neem ik weer plaats achter mijn bureau. Ondertussen hoor ik Jelle in de slaapkamers allemaal geluiden maken. ‘Oempf, boem, …straigt outta…, pets, hmmmm, …Compton…’ en nog meer ‘banzai!’ kreten. Dan opeens ‘boink-klinkt-als-harde klap-van-lichaam-op-beton’. Gevolgd door een langzaam opkomend ‘aaaaa-haaa-aaa-au’. Jelle: “Papa! Ik hoor je wel lachen.” Terwijl ik een slok neem van mijn thee, bedenk ik ‘ja, mijn zoon. Bij schijnvechten wil je nog weleens per ongeluk raakslaan’.

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s