Na de vrijdagtraining bij ShoqBody lopen Jelle en ik terug naar huis. Jelle vraagt me waarom er zoveel oorlogen zijn en waarom deze gevochten worden? Via de Boerenoorlogen, Sharpeville en Soweto. Iemand is duidelijk wat wijzer geworden van de musical Amandla Mandela waar we de avond daarvoor heen zijn geweest. Via de Februaristaking naar Syrië. Na eerst gedeeltelijk uitgelegd te hebben wie tegen wie vocht en vecht, vat ik alles samen in: “Men is te gierig om een ander dezelfde vrede te gunnen die ze zelf najagen.” Jelle: “Als je zegt dat je elkaars broeder bent dan mag je niet tegen elkaar liegen. Helemaal niet elkaar bombarderen.” Als vader zijnde ben ik aan het luisteren om te horen wat hij denkt. Jelle: “Kunnen we alles niet stil zetten?” C’est Moi: “Hoe bedoel je?” Jelle: “Nou, dat we de wereld stil zetten. Even niks doen en dan zeggen ‘en nou stoppen we met alle ellende’. En vandaar uit gaan we allemaal samen verder.” C’est Moi: “Als dat nou eens zou kunnen.” In gedachten verzonken wandelen we verder.

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s