Heb ze maar eens groot, dus. Chichi stapt uit bed. Ik stap uit bed en op een één of andere manier weet ik bij mijn manoeuvre het dekbed een kwart slag te draaien. Als ik wil gaan douchen is Chichi weer terug in bed gekropen. Het hoofdeinde van het bed kan heel luxe omhoog. En zittend wilt ze een boek lezen maar roept: “Auke wat heb je gedaan?!” Natuurlijk kom ik ‘to the rescue’. “Wat is er?” Chichi: “Je hebt het dekbed verkeerd gedraaid. Dit ligt niet lekker. De ene zijde is korter dan de andere zijde.” C’est Moi: “We hebben een dekbed van 200 bij 220cm en jij klaagt dat het nu te kort is?” Met mijn armen maak ik de vergelijking duidelijk tussen haar ‘zittend halverwege het bed’ met de volgens haar de te korte zijde van het dekbed: 200cm. Zo goed als vierkant. C’est Moi: “De vezelsstructuur ligt niet lekker als het overdwars ligt? Dat is het natuurlijk.” Chichi mompelt: “Nou anders zijn mijn voeten niet…, ja het is de vezelsstructuur.” Met alle liefde draai ik het dekbed goed, stop haar in en bedek haar voetjes goed. Koffie?

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s