Terwijl ik bezig ben de vloer in de grote slaapkamer te boenen na het witten van de muren hoor ik iets breken en met een klap neerkomen in Jelle’s kamer. Als ervaren ouder hou ik me stil om de eerste tonen van een eventuele pijnkreet meteen goed in te schalen. Het blijft stil. Ik loop naar Jelle’s slaapkamer, doe voorzichtig de deur open en vraag: “Jelle, alles goed hier?” En kijk naar Jelle en dan naar een afgebroken Billy boekenkast plank uit een gelijknamige kast die er nog enigszins staat. Jelle: “Ja, alles goed hier. Maar als ik je ga vertellen wat er gebeurde ga je lachen.” Nu kijk ik hem serieus aan. C’est Moi: “Do tell.” Jelle: “Nou, ik speelde commando en wilde oefenen met bergbeklimmen.” C’est Moi: “Dus je beklom een Billy kast?” Jelle: “Ja.” C’est Moi: “De genie troepen worden het voorlopig nog niet, hè?” Jelle: “Nee, nog niet nee.”

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s