Het is 8 uur ‘s ochtends. Schooltas mee, jas aan, op de fiets en samen naar tandarts Verheul in de Gouden Leeuw. In de wachtkamer vraag ik Jelle of hij de weg weet vanaf de tandarts naar zijn school in Reigersbos. Jelle: “Ja-a, papa.” Als papa aan de beurt is kijkt Jelle vermakelijk toe hoe zijn vader zijn ogen dichtknijpt als het schoonmaakboortje de hoge piepen maakt. Al om al is alles in een piep en een handomdraai gebeurt. C’est Moi: “Mooi, nu naar school jij.” Jelle: “Nee, ik moet eerst naar huis.” C’est Moi: “Ben je je boeken vergeten?” Jelle: “Nee, ik moet mijn haar kammen.” C’est Moi: “Je moet je haar kammen?!? Zit het niet goed dan?” Jelle: “Nee. Vind je dat het nu mooi zit?” C’est Moi: “Ik vind dat jouw haar altijd mooi zit.” Op de fiets sjeest hij vooruit om thuis nog even snel zijn haar te kammen. Als ik mijn fiets in de schuur heb gezet en binnenkom is hij alweer de deur uit gevlogen. Voor de spiegel in de gang bedenk ik wat ik eens als eerste zal doen: koffie.

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s