Op initiatief van Esther Terwey zijn zij, Jelle, Chichi en C’est Moi zaterdagavond in de eend (Citroën C1) gesprongen en naar een komedieavond in Amsterdam Noord gegaan. Althans Noord… het was 21 km verder en wel heel ver Noord over een weggetje, immer gerade aus, dat 100 keer naar links 100 en 1 keer naar rechts slingerde. Binnen de lijnen op de weg blijven want buiten die lijnen is geen stoep met Amsterdammertjes maar aan weerszijde een grote sloot. Komen we in een bruin dorpscafé waar de Hazes en Joling’s ons over de speakers tegemoet klinken. (Ware we net de import van Topper malloten ontvlucht in de ArenA). We nemen een tafeltje op veilige afstand van het podium. Een groep stamgasten (naar ons weten) gaan wat later aan de tafels zitten direct voor het podium.
Komt een hoog geblondeerde dame voorbij zetten, en zegt, naar wij uiteindelijk bedacht hebben, aan de enige stamgast met een kleurtje, wat leek dat het haar vriendje was, met een snelle blik op ons, “We hebben wat extra negers geïmporteerd”. We kijken met ons vieren op en haar aan. Kijken dan elkaar aan. Jelle wenkt van ‘typisch gestoorde tata’. Vragen elkaar: 1 Verstonden we dat goed? 2 Was dat aan ons gericht? En 3 Hoe moeten we dat interpreteren? We schieten uiteindelijk maar in de lach. Ben ik met twee vrouwen, één zwanger, en een kind op stap, ‘Yes, let start a riot’… niet echt dus.
De komieken waren leuk, Jelle heeft ook goed gelachen. Maar we hebben ons het meest vermaakt door om ons heen te kijken en mee te deinen op de ‘Volle Toeren’ en andere Hitlijst muziek. Een bepaalde zomer hit waarin de videoclip twee kinderen op het strand salsa dansen en de boze vader van het meisje uiteindelijk danst met de zangeres… je weet wel, die track waarvan je ook niet op de naam kan komen, voorbij kwam, haalde mooie jeugdherinneringen bij ons drietjes op.
Het was inderdaad weer een avond waarvan we niet wisten dat die zou komen maar waarop we ons wel weer rot hebben gelachen. Jelle die nog bezig is zijn jeugdherinneringen te vormen zat aan tafel en had iets van: ‘Weg van hier!’ 101 keer naar rechts en 100 keer naar links, slingerend, immer gerade aus…

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden

Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s