Samen een zondagavond wandelingetje naar de Bijlmerweide en via de nieuwbouwwijk Emerald terug naar ons eigen buurtje. Op de hoek komen we twee buurtgenoten tegen, buurman 1 kent mijn vrouw al, dat is de vader van Jelle’s beste vriend, buurman 2 kent Chichi nog niet. C’est Moi: “Buurman, mijn vrouw, vrouw onze buurman.” Ze stellen elkaar voor. Chichi: “Chichi.” In steenkolen Engels vraagt buurman 2: “Do you speak English?” Chichi: “Euhm, yes I do?” Waarop buurman 1 meteen vraagt: “En ook een beetje Duits?” Chichi lachend: “Een beetje.” C’est Moi: “Frans?” Buurman 1: “Ik spreek ook een beetje Frans.” Chichi: “Nee, geen Frans.” Buurman 2 kijkt Chichi en mij beetje moeilijk volgend aan. C’est Moi: “Ze is hier in Kouwenoord geboren en opgegroeid in Zuid.” -stilte- C’est Moi: “Ze spreekt gewoon Nederlands.” We delen een lach, groten elkaar in het Nederlands een fijne avond en lopen verder naar huis.

Auke VanderHoek

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.

Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s