In de dierenwinkel gevraagd wat er allemaal in een konijnenkooi moet. Thuis aangekomen met alle nieuwe spulletjes doet Chichi de houtsnippers in de kooi, laagje stro erop en om te eten een balletje vol met hooi. En ikke het waterflesje opgehangen. Vervolgens ben ik de rest van de middag en avond zoet om met tuingaas de openingen in de schutting af te sluiten zodat het konijn lekker vrij kan rond huppelen en spelen. Heb ik nog een groot stuk tuingaas over aan het eind van de klus. Maak ik er een grote kring van op het gras waar ik het konijn in doe.
C’est Moi: “Kijk schat, kan het lekker rondrennen terwijl ik de kooi terugzet.” Chichi: “Kan het niet over het tuingaas heen springen?” C’est Moi: “Dat kunnen we nu mooi even ontdekken.” We kijken hoe Huppel, voorlopig nog de naam van het konijn, enthousiast in het rond rent en bij het tuingaas even op de achterpotten gaat staan. Wat is het toch een leuk beestje. En vervolgens kruipt Huppel gewoon door het tuingaas de tuin in. Chichi schiet in de lach. C’est Moi: “Mooi. Koffie.”

©2016 Auke VanderHoek, alle rechten voorbehouden.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s