Vakantie! Om zes uur ’s ochtends gaat de wekker af van mijn live vrouw, mama Ozichi. Ze was het vergeten uit te zetten. Tegen zeven heeft de kleine dame al een flesje weten af te dwingen en om zevenen zelf zijn papa en de kleine dame al beneden. Ergens heeft ze het idee van vakantie bij opa en oma’s ‘geluksparadijs’* goed begrepen. Elk uur moet benut worden. Dat wilt zeggen: Wakker en spelend met papa (c’est moi). De eerste dag van mijn vakantie en ik ben dus sinds zes uur ’s ochtends wakker, tweemaal een heel toilet ritueel inclusief schoonmaken van het potje achter de rug voor zevenen en vanaf zeven uur boekjes aan het voorlezen met die kleine, niet stilzittend, op mijn schoot. Iets zegt mij dat dit een hele lange vakantie wordt. Koffie.

*zo benoemde Jelle het huis van opa en oma.

©2018, alle rechten voorbehouden. VFJ• VanderHoek Fotografie en Journalistiek/Auke VanderHoek.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s