Op de 18e etage van het Fletcher Hotel in Amsterdam neuzen we door de menukaart. “Ik ga voor het drie gangen verrassingsmenu”, zeg ik tegen de ober. Ozichi: “Dat wil ik ook maar ik wil wel eerst weten wat het allemaal is.” Terwijl ik aanstalten maak om maar een rondje te gaan lopen, ik wil dat het voor mij een verassing blijft, antwoordt de vriendelijke ober: “Dat gaat dus niet.” En hij houdt het vol dat hij het zelf ook niet weet wat we te eten krijgen. Gelukkig legt Ozichi zich er bij neer met een twinkelende glimlach: “Dan doe ik ook maar avontuurlijk en laat ik me verassen.” En zo genoten we van een heerlijke diner-date om onze derde trouwjaar te vieren. Ozichi raakte niet uitgepraat over al het lekkers. En ik voelde me als een klein kind met al die kleine autootjes die ver beneden ons voorbij zoefde over de A2 en A9. Als verassing: koffie.

©2018, alle rechten voorbehouden.
VFJ• VanderHoek Fotografie en Journalistiek/Auke VanderHoek.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s