Op het Bijlmerplein durft Laïla opeens niet meer verder te lopen. “Is eng”, zegt ze zachtjes en gaat achter me staan. “Wat is eng?”, vraag ik. “Grote leeuw is eng.” “Waar ziet dat kind een leeuw hier midden in de Bijlmer?”, vraag ik mezelf hardop mompelend en kijk rond. “Daar, die, die daar”, en ze wijst naar de grote witte leeuw op de oranje ramen van het hoofdkantoor van de ING. Met de hand van papa stevig vasthoudend durft ze wel dichterbij te komen. We zien nog meer leeuwen en gaan op onderzoek uit. Laïla wil wel weten waar de grote leeuw dan in het gebouw zit. Mooi excuus voor papa om het Zandkasteel een beetje van binnen te bekijken. We lopen naar binnen. De receptioniste vraagt of ze ons kan helpen. “Mijn dochtertje heeft een hele grote leeuw gezien in dit gebouw en wil graag weten waar die nu is”, leg ik uit. Ondertussen vertelt Laïla enthousiast over die hele grote leeuw. De receptioniste antwoordt ons vanachter haar balie, met een ING logo op Laïla’s ooghoogte: “Maar we hebben hier helemaal geen leeuwen.” Jammer, gemiste kans.
 
 
Koffie.
©2018, alle rechten voorbehouden. 
VFJ• VanderHoek Fotografie en Journalistiek/Auke VanderHoek.
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s