Werken van Olivier Schimmel en Mick La Rock nemen toeschouwer verder mee
in het visuele avontuur van lijnen en vlakken.

Fotoreportage uit het archief nu te zien in het online fotoarchief van Auke VanderHoek – Beeldenkunstenaar Aileen Middel, beter bekend als Mick La Rock: “Ik wou een muurtje doen om het nieuwe jaar mee in te luiden. Deze muur was ideaal met een groot oppervlak, lekker goed in het zicht vanaf de weg en vanuit de metro met ruimte voor meerdere kunstenaars. Om dat te bewerkstelligen haalden we zwarte latex (lekker rustig en aansluitend bij het donkere bovengedeelte van het pand en rolden we hem van links naar rechts daarmee dicht.”

De muur en de parkeergarage zijn in slechte staat en zijn verwaarloosd. Het gebouw is een herinnering aan van wat eens ‘de stad van de toekomst’ moest zijn in afwachting van sloop. Een dicht geverfde plint met kunst geeft het gebouw een kleurrijkere uitstraling op straatniveau. Met ouderwets degelijke graffiti van o.a. Niels Shoe Meulman. En met werk van Olivier Schimmel en Mick La Rock. Die werken hebben neergezet die de toeschouwer verder meenemen in het visuele avontuur van lijnen en vlakken.

Legale graffiti op de oude parkeergarage die het straatbeeld opsiert met op de achtergrond illegale graffiti op de voorbij rijdende metro Amsterdam CS – Gaasperplas.

Parkeergarage Kempering, Amsterdam, 02 januari 2017:
Olivier Schimmel – Mick La Rock – Niels Shoe Meulman – Brush GVB – Jake AOD

Link: https://www.flickr.com/photos/aukevanderhoek/albums/72157709030738368

Parkeergarage Kempering, Amsterdam, 02 januari 2017 Olivier Schimmel – Mick La Rock – Niels Shoe Meulman – Brush GVB – Jake AOD
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s