Theatervoorstelling Spigelbeeld gaat over de beleveniswereld van kleine meisjes die zich spiegelen aan kinderen die er anders uitzien.

Spiegelbeeld – pr-foto’s voor theaterstuk: ‘Een meisje met een bruine huidskleur ziet in haar spiegelbeeld een meisje met een witte huidskleur’. De foto opdracht kwam binnen op een donderdag en de foto’s moesten de volgende dinsdag al naar de drukker. Opdrachtgeefster Glynis Terborg zorgde voor de twee meisjes en de de kleding. En ik zorgde voor de technische uitvoering.

Vrijdag de technische uitvoering bedacht en de studio klaargezet. Zaterdag de fotoshoot. Door de voorbereiding en goede samenwerking met Glynis kon tijdens de shoot alle aandacht naar de meisjes gaan zodat die ontspannen en met plezier op de foto stonden. De meisjes die elkaar nog niet eerder ontmoet hadden waren meteen echte vriendinnen die met plezier de aanwijzingen opvolgden. Na de foto’s die gemaakt moesten worden was er ruimte en tijd voor spontane ideeën. Op maandag alles klaar voor gebruik ingeleverd met tijd over voor specifieke fine-tune wensen in de afwerking.

Technisch uitdaging: een lijst van een spiegel zonder spiegel zodanig ophangen dat het ophangsysteem en de schaduw niet te zien is en toch genoeg steun geeft zodat de lijst niet gaat wiebelen als de meisjes het aanraken.

Kijkrichting: Zodanig dat in één keer het hele idee van ‘in de spiegel kijken’ wordt gecommuniceerd met oogcontact van beide meisjes met de camera c.q. de informatie consument.

Belichting: Beide gezichten belicht vrij van schaduw van de lijst en elkaar. En een witte achtergrond waarbij het wit van de achtergrond niet overheerst. Met genoeg vlees/restruimte zodat de vormgever naar wens kan bij en uitsnijden.

Kleine meisjes die de wereld in kijken.

Spiegelbeeld – De Theatervoorstelling

Mooie rode strikken en een prachtige blauwe tuinbroek. Geweldige rode laarsjes met grappige witte stippen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
En dat is…
Kelsey!
Maar ziet Kelsey zichzelf ook?


Spiegelbeeld is een interactieve en muzikale theatervoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. Dit theaterstuk is lachen, leren en een feest van herkenning voor alle kinderen.

Kom je ook kijken?

Leeftijd: 4+Speelduur: 45 minuten

Spel: Jeritza Toney en Yahmani Blackman
Regie en tekst: Glynis Terborg
Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Dayenne Schurman
De voorstelling kan ook op school gespeeld worden (lesmateriaal beschikbaar).

Theatervoorstelling Spigelbeeld kan ook op school gespeeld worden en lesmateriaal is beschikbaar.pr photo
Gepost door:Auke VanderHoek

Content met inhoud in woord en beeld. Fotograaf, journalist, schrijver en dichter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s