Kleren maken de man

Gekleed in een smoking voor een Juffen en Meesters verhaal ‘Kleren Maken De Man’.

Het is kerstavond op school. Alles is versierd, lichtjes aan en de muziek speelt. Voor de kerstviering kleden de meeste kinderen zich op hun best. De juffen en meesters doen mee. We maken er een echt chique viering van samen met de kinderen en hun ouders. Eerst met de hele school samen zingen rondom de vleugel van de schooldirecteur. Dan elke groep in hun eigen lokaal genieten van een kerstdiner, verzorgd door de kinderen en de hulpouders. 

Voor de gelegenheid heb ik mijn smoking aangetrokken. Manchetknopen, cumberband, studs, pochet en een echte vlinderdas. Het moet wel echt zijn, natuurlijk. Ondanks dat het een hele kunst is om zo’n vlinderdas gestrikt te krijgen. Tijdens het kerstdiner loop ik overal even naar binnen. Kijken of alles goed gaat en een beetje meesnoepen van al het lekkers wat de kinderen van thuis hebben meegebracht. 

Ik geef complimenten aan de goed geklede jongemannen en jongedames. Ze zien er op en top uit! Als ik bij groep 5 naar binnenloop, draait een meisje zich om. Bekijkt met grote ogen vol bewondering mijn smoking. En zegt dan enthousiast en in alle onschuld: “He, een ober!”

Koffie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s